בקרוב גידול קנאביס בשדות פתוחים לייצור תרופות מבוססות קנאביס?

במטרה להיכנס לשוק התרופות העולמי שוקלב משרד הבריאות להתיר לחברות לגדל קנאביס בשדות פתוחים. התוצרת תשמש להפקת מולקולות טהורות בלבד לצורך ייצור תרופות מבוססות קנאביס הנחשבות לדור הבא של הקנאביס הרפואי, אך לא עבור מוצרי קנאביס רפואי "רגילים"

פרסום ראשון: משרד הבריאות שוקל לאשר גידול קנאביס בשדות פתוחים (אאוטדור) ולא רק בחממות סגורות כפי שמותר כיום, זאת כדי לאפשר ייצור כמויות גדולות של רכיבים פעילים (קנבינואידים – THC, CBD, CBN ונגזרותיהם) לפיתוח והפקת תרופות קנאביס ולשם כך בלבד.

כל חומר או רכיב אחר בקנאביס מלבד המולקולות עצמן – כלומר הצמחים, התפרחות, וכל שאריות המיצוי – יועברו להשמדה ולא יהיו בשימוש בשוק, לפחות בשלב ראשון. המולקולות עצמן ישמשו לביצוע מחקרים, לפיתוח והפקת תרופות קנאביס ובהמשך גם לשיווקן בעולם.

הליך הייצור יהיה דומה לזה בו מגדלים שדות אופיום לצורך ייצור אופיאטים לתרופות, בו מבודדים מהצמח מולקולה אחת המשמשת למחקר קליני ולאחר מכן לרישום כתרופה לכל דבר. הליך זה נקרא בעגה המקצועית API (חומר פעיל תרופתי – Active Pharmaceutical Ingredient).

מהלך זה, שעתיד אולי להתחיל בקרוב, הוא לא חלק מרפורמת הקנאביס הרפואי ולא צפוי להביא לפתרון למשבר הנוכחי הכולל מחסור ועליית מחירים חדה, אלא רק לטובת ייצור API להפקת תרופות קנאביס באישור ה-FDA.

החלטה זו נובעת מאסטרטגיה של משרד הבריאות שרוצה להוביל את הענף לכיוון של ייצור תרופות-קנאביס ולא רק קנאביס-רפואי. להבנתם בשוק של מה שמכונה היום ‘קנאביס רפואי’ יש עודף ואין אופק, למעט אולי לגליזציה, אך תחום התרופות הוא אינסופי ובעל פוטנציאל גדול בהרבה.

המולקולות שיופקו מגידולי שדה יעברו תהליך ייצור מבוקר בהתאם לנהלי ה-FDA, כפי שעברו אלו ששימשו לייצור תרופת הקנאביס הראשונה בעולם, “אפידיולקס”, של חברת התרופות הבריטית GW, המיועדת לטיפול באפילפסיה ותג המחיר שלה הוא 32 אלף דולר לשנה.

כמו “אפידיולקס”, שהיא למעשה פשוט CBD טהור, גם תרופות הקנאביס הישראליות ייוצרו רק ממולקולות טהורות. מלבד המולקולות המוכרות THC, CBD, CBN יש מעל 150 מולקולות אחרות שמעוררות עניין בעולם הרפואה, כולל THCP שנתגלה רק לאחרונה ונמצא כי הוא חזק פי 30 מ-THC.

כל המולקולות שיופקו בתהליך הייצור תצטרכנה לעבור את כל השלבים הנדרשים, כולל מחקרים קליניים, בטרם תאושרנה לשימוש רפואי מלא וכזה שיאפשר למשל גם את הוספתן לסל הבריאות.

כאמור בשלב זה גידולי השדה של קנאביס לא ישמשו לשוק הקנאביס הרפואי המקומי, למרות שמהלך כזה היה יכול להוזיל את עלויות הייצור וכך גם את המחיר למטופל. בקנדה התירה לאחרונה הממשלה גידולי חוץ והחברות מדווחות על הצלחה.

המשך קריאה
Back to top button
x
Close

אופס!

אנא בטלו את חוסם הפרסומות כדי לצפות בתוכן באתר